Polystyren


= et vinylstof, der har særlig gode egenskaber som isolator over for elektricitet. I ekspanderet form anvendes polystyren som isoleringsmateriale

Polystyren (Wikipedia)
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Polystyren (ekspanderet).

Polystyren (PS) en polymer fremstillet af styren, er et af de mest almindelige plastprodukter vi har.

I 1830'erne blev styren og polystyren registreret som materiale, men først i 1922 startede tyskeren Staudinger udviklingsarbejdet og i 1930'erne begyndte den egentlige produktion.

Tilførsel af forskellige blandingsstoffer som gummi, butadien, akrylonitril giver polystyrenet mange anvendelsesmuligheder med hårdhed, blødhed, stivhed, sejhed. Den er modstandsdygtig over for slag, er kemikaliebestandig og har en høj elektrisk isoleringsevne.

Under produktion er det flydende polystyren nemt at håndtere til formgivning. Dens smidighed samt flotte finish har gjort den anvendelig til emballage, flasker, husholdnings- og kontorartikler, legetøj, produkter i bilindustrien og til tv- og radioapparater. Polystyrenets egenskab som ikke ledende af elektricitet har gjort den særlig populær til elektriske installationer samt små maskiner både i husholdning og industri.

Polystyren nedbrydes langsomt i miljøet, derfor er materialet fx forbudt i Taiwan og de amerikanske byer Portland, Oregon og Orange Country, Californien.